De charme van wonen in Duitsland

Veel Nederlanders zijn na een vakantie in Duitsland erg enthousiast over ons mooie buurland. Zelfs zozeer dat zij na terugkomst in Nederland een verhuizing naar Duitsland overwegen. Zoals een oud spreekwoord het verwoordt, zij voelen zich na een periode in Duitsland als een kat in een vreemd pakhuis in Nederland. Het Nederlandse koningshuis steekt ook niet onder stoelen of banken zeer gecharmeerd te zijn van het mooie buurland Duitsland. Nederland onderhoudt dan ook op federaal en deelstaatniveau nauwe banden met Duitsland. Voor wie zich oriënteert op de Duitse woningmarkt is Holland Immocenter er voor het leggen van een gedegen basis bij het kopen van een woning.

De voordelen van wonen in Duitsland
Duitsland is een van de belangrijke handelspartners. Een studie van het World Economic Forum (WEF) toonde in oktober 2018 aan dat Duitsland ook een van de meest innovatieve landen blijkt te zijn. Studeren, werken en wonen in Duitsland wonen biedt veel voordelen, waaronder ook economische voordelen. Een Nederlander die naar Duitsland emigreert blijft Nederlands staatsburger maar is aan Duitsland belastingplichtig, met uitzondering van de inkomstenbelasting indien men in Nederland blijft werken. Met een eigen huis of appartement verzekert u zich tevens ook van een welverdiend pensioen.

Uw betrouwbare adviseur op het gebied van wonen in Duitsland
In Duitsland zijn de auto’s minder duur, is de benzine goedkoper en de kwaliteit van woningbouw is hier uitstekend. Wonen in Duitsland biedt ook het voordeel dat onder andere de bouwkosten, grond en huizen goedkoper zijn dan in Nederland. Toch is de beslissing om in Duitsland te gaan wonen er niet een die men zomaar neemt. Gedegen advies voor het maken van de juiste keuzes is een voorwaarde voor succes. Succesvolle koop- en verkoop van onroerend goed vereist ook expertise, ervaring en een uitmuntende service. Vanaf de eerste oriëntatie tot aan de financiering en zelfs daarna staat Holland Immocenter hiertoe volledig aan uw zijde.