Dries van Noten in een notendop: kleurrijk, avant-garde maar toch draagbaar!

Als je op zoek bent naar prachtige en bijzondere kleding met veel kleur, mooie details en rijke stoffen, dan ben je bij Dries van Noten aan het goede adres. Deze Belgische ontwerper staat al meer dan 30 jaar bekend om zijn eigenzinnige en unieke ontwerpen.

Antwerpse Zes

Dries van Noten begon in 1985 zijn modelabel en maakte deel uit van de generatie van de zogeheten Antwerpse Zes. Deze groep, bestaande uit zes bekende Belgische kledingontwerpers, hebben hun opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en zijn halverwege de jaren 80 internationaal doorgebroken. Sindsdien is er veel aandacht geschonken aan België als modeland. Dries van Noten ontwierp in 1985 eerst herenkleding, maar vanaf 1987 maakt hij ook dameskleding.

Draagbare avant-garde met prachtige details

De stijl van Dries van Noten staat bekend om een mix van veel kleur, prints en borduursels. De kleding is vaak geïnspireerd op kunst en heeft ook etnische invloeden. Dries van Noten mixt verschillende culturen met elkaar en geeft zo zijn eigen draai aan traditionele invloeden. Hij vindt dat kleding van de internationale catwalks draagbaar moet zijn, maar gaat in zijn ontwerpen wel los qua kleuren en details. Op de website van modezaak Pauw kunt u de damescollectie van Dries van Noten bewonderen. Deze collectie bestaat uit kleding en modeaccessoires zoals sjaals en tassen en worden in de filialen van Pauw verkocht. De winkels van Pauw.com zitten in een aantal steden door heel Nederland verspreid. Je kunt er terecht voor de kleurrijke zijden sjaals, geborduurde clutches en mooie blouses en sweaters met etnische printjes. Ondanks de bonte mix van etnische en kunstzinnige invloeden, is de kleding van Dries van Noten toch erg chique en netjes. Een ding is zeker: de kledingstukken en accessoires van Dries van Noten zijn onmiskenbaar en bijzonder!