Haal je motorrijbewijs en maak je dromen waar!

Motorrijden is een echte droom voor veel mensen, want niets is heerlijker dan op de motor een tochtje maken en je lekker vrij voelen. Een motorrijbewijs halen is in dat geval wel noodzakelijk, want je moet wel op een veilige en verantwoorde manier verkeersdeelnemer blijven. Bij Rijschool Wildenberg kun je motorrijles volgen en die felbegeerde motorrijbewijs halen!

Proefles motorrijden

Lijkt het idee om motor te rijden jou superleuk, maar vind je het tegelijkertijd ook een beetje eng? Dan kun je bij Rijschool Wildenberg een proefles nemen! Deze proefles duurt 2 uur (120 minuten) en kost €50. Een motor is namelijk nogal zwaar en natuurlijk helemaal anders dan bijvoorbeeld een scooter. Een proefles is daarom zo verkeerd nog niet. Je ervaart hoe het is om op een zwaar motorvoertuig te rijden en als je er enthousiast van wordt, kun je nog altijd besluiten om er echt voor te gaan en je motorrijbewijs te gaan halen! Of misschien vind je het toch niet zo leuk als gedacht, maar ook dat is helemaal prima. Dan ben je dankzij zo’n proefles er wel achtergekomen dat motorrijden toch niet jouw ding is en kun je op zoek gaan naar een andere droom om te vervullen!

Welke motorrijbewijs is geschikt voor mij?

Ben je helemaal enthousiast geworden na die ene proefles en heb je besloten om je motorrijbewijs echt te halen? Rijschool Wildenberg heeft verschillende lespakketten samengesteld om jou te helpen deze droom waar te maken. Allereerst is het belangrijk om je theorie-examen te halen als je nog geen autorijbewijs hebt. Vervolgens is het goed om te weten dat er meerdere soorten motorrijbewijzen bestaan, namelijk A1, A2 en A. Welk type motorrijbewijs geschikt is voor jou om te halen, hangt af van de volgende dingen: het vermogen van de motor zelf, je leeftijd en je ervaring. Om je motorrijbewijs te halen uit de zwaarste categorie (A), moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ben je jonger dan 24 jaar? Dan krijg je op je motorrijbewijs A een Code 80 vermeld voor maximaal 2 jaar. Deze code betekent dat je alleen op motoren uit de categorieën A2 en A1 mag rijden. Deze code verdwijnt vanzelf na 2 jaar of wanneer je inmiddels 24 geworden bent. Opnieuw examen doen hoeft dan gelukkig niet!