Kettlebell werkt enorm goed voor je conditie én spieren!

Wil je goed trainen en hou je er van intensief bezig te zijn? Kettlebell zorgt er voor dat je niet alleen één spiergroep traint. De bedoeling is dat je alle spieren in je lichaam gebruikt. Kettlebell werkt enorm goed voor het trainen van spieren en opbouwen van conditie. De beste workout begint met een intensieve warming up. Het is belangrijk om je spieren goed om te warmen voordat je begint met de oefeningen met de kettlebell. Vanzelfsprekend is er voor iedereen een geschikte kettlebell te koop. Je hebt zowel lichte als zwaardere gewichten.

Belangrijk is dat je altijd met lichte gewichten begint en dit eventueel later opbouwt naar een hoger level. Je hebt veel verschillende soorten oefeningen. Het is aangeraden om zoveel mogelijk verschillende workouts te doen. Dit omdat je hierdoor je gehele lichaam traint en al je spieren aan bod komen. Je kunt de oefeningen altijd in het tempo volgen dat het best voor jou voelt. Begin niet meteen heel fanatiek maar bouw het rustig aan op. Zorg er altijd voor dat je de workouts zo goed mogelijk uitvoert. Wanneer je oefeningen verkeerd doet loop je het risico op blessures. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen!

Vind de kettlebell die het beste bij jouw niveau past. Wanneer je een beginner bent doe je er goed aan om niet al te hoog te beginnen. Het is raadzaam om je spieren even te laten wennen aan de oefeningen door niet al te zware gewichten. Belangrijk is dat je eest de oefeningen volledig correct uitvoert. Wanneer je regelmatig workouts doet kun je al snel resultaat boeken. Dit kan zijn door af te vallen, betere conditie en natuurlijk spieropbouw. Het leuke hiervan is dat je hierbij heel je lichaam traint. Je krijgt hierdoor een mooi natuurlijk getraind lichaam. Kijk voor alles wat te maken heeft met kettlebell op deze website.