Laminaat vloer, uitstraling in huis

laminaat aanbieding

Wanneer je een strakkere uitstraling in huis wil hebben kom je al gauw uit bij laminaat. Laminaat wordt gebruikt als vloer en is gemaakt uit verschillende lagen materiaal. Dit noemt men dan een composiet materiaal. Laminaat kan gelegd worden door bijvoorbeeld een klikmethode. Je schuift als het ware het laminaat stukken in elkaar tot je een gehele vloer hebt. Daarnaast zijn er nog andere manieren van laminaat leggen. Laminaat is zowel online als in de winkel te koop. Bijvoorbeeld via laminaataanbiedingonline.nl

Vloer

Er zijn in totaal vier verschillende soorten laminaat met ieder een eigen kenmerk:
– HPL ofwel High pressured laminaat. Dit laminaat is beter bestemd tegen deuken en vallende objecten omdat hij uit meerdere afzonderlijke geperste lagen bestaat.
– DPL ofwel Direct pressed laminaat. Het verschil hierbij is dat het laminaat een extra toplaag heeft.
– CPL ofwel Continuous pressed laminaat. Bij deze versie is de toplaag een stuk dunner.
– DLP ofwel Direct laminaten printing. Bij deze vorm ontbreekt de decoratief bedrukte toplaag.

Een goedkopere soort laminaat heeft meestal de bovenste toplaag het dunst. Hier treed dus eerder slijtage op. Het verschil in kwaliteit wordt vermeld met een cijfer tussen de 21 en de 34. Hoe hoger dit getal is hoe, hoger het kwaliteit van het laminaat dan ook is.

Leggen

Het leggen van de vloer wordt steeds makkelijker. Er zijn verschillende manieren om een laminaatvloer te leggen. Het laminaat moet altijd minimaal 1 centimeter van de vloer weg liggen. Dit komt omdat de vloer nog kan uitzetten en daardoor dus niet bol komt te staan. Om deze ruimte te laten blijven gebruikt men wigjes die tussen de vloer en de muur komen zolang de vloer gelegd wordt. Uiteindelijk worden deze wigjes weer verwijdert en is er de keuze om de ruimte tussen vloer en muur met laminaat te verbergen. Het laminaat kan gezaagd worden, maar ook met een speciale laminaatsnijder op maat gemaakt worden. Voor de plinten bestaat er ook een schaar of snijder die de plinten op maat maakt.

Verschillende soorten

Er zijn een hoop verschillende soorten laminaat. Denk hierbij aan verschillende kleuren of patronen, maar ook de grootte van het laminaat kan verschillen. Er zijn bijvoorbeeld extra brede delen die weer zorgen voor een andere uitstraling dan de smallere variant laminaat. Mocht je inspiratie op willen doen dan kun je natuurlijk altijd even naar een winkel gaan om de verschillende soorten laminaat te bekijken. Ook kun je online inspiratie opdoen via bijvoorbeeld de website: laminaataanbiedingenonline.nl. Op deze website vindt je ook allerlei leuke acties en aanbiedingen van de verschillende soorten laminaat die zij beschikbaar hebben. Neem dus gauw even een kijkje!