Maak je sixpack zichtbaar!

Als iets kenmerkend is voor een getraind lichaam dan zijn het wel buikspieren. Een sixpack is voor zowel vrouwen als mannen een ultiem doel waarvoor men bereid is heel wat uurtjes buikspieroefeningen te doen. Toch behaalt niet iedereen het gewenste resultaat en bij menig sporter blijven de buikspieren min of meer onzichtbaar. Hoe komt dit toch? Deels ligt dit vaak aan de voeding maar zeker ook aan een verkeerde manier van trainen…

Hoewel iedereen buikspieren heeft, zijn ze bij de één wat meer verborgen dan bij de ander. En als je de buikspieren verwaarloost en ze niet, onvoldoende of verkeerd traint, dan kun je allerlei andere klachten krijgen omdat andere spieren het gebrek aan ontwikkelde buikspieren dan gaan compenseren. Goede buikspieroefeningen horen dus bij een complete work-out.

Uiteraard kun je om de spieren op de buik (abdominale spieren) te trainen, op de grond gaan liggen en crunches doen. Het gevaar hierbij echter (en dit geldt met name voor de beginnende buikspier-beoefenaar) is dat je, om het gebrek aan ontwikkelde buikspieren te compenseren, de kracht uit je nek gaat trekken om bijvoorbeeld een crunch te doen. Hierdoor zul je al snel pijn in je nek en schouders gaan krijgen. Op fitnessapparaat.nl vind je veel hulptoestellen die er mede voor zorgen dat je de buikspieroefening op juiste en gecontroleerde wijze uit kunt voeren. Nek- en schouderklachten ten gevolge van verkeerd uitgevoerde buikspieroefeningen worden hierdoor nagenoeg uitgesloten.

Om de buikspieren optimaal te trainen zul je ze geïsoleerd moeten aanpakken. Dit lukt nu eenmaal het beste als je ze met behulp van de juiste fitnessapparaten traint. Onder andere een zgn. “buikspiertrainer” kan je daar bij helpen. Omdat je de kracht niet uit je nek trekt en je hoofd wordt ondersteund door het apparaat, span je alleen je buikspieren aan om de crunch te volbrengen. Dit voel je tijdens de training. En om alle buikspieren op de juiste, geïsoleerde manier aan te pakken, biedt fitnessapparaat.nl ook begeleidende video’s en trainings- en voedingsschema’s aan die jou helpen bij de opbouw – en het zichtbaar maken – van jouw sixpack.