Ook een huis kopen in Duitsland?

Wie van plan is om een fraai huis te kopen in Duitsland heeft daarvoor doorgaans goede redenen. En er zijn de laatste jaren nogal wat mensen die naar Duitsland zijn geëmigreerd. Dat is niet zo vreemd. Want er zijn namelijk tal van motieven om, naast of in plaats van een Nederlandse woning, een huis te kopen in Duitsland.

De pluspunten van een Duitse koopwoning
Welke voordelen heeft de aankoop van een huis in Duitsland zoal? U kunt in elk geval denken aan de volgende pluspunten van een Duitse koopwoning:

  • Duitse huizen zijn naar verhouding een stuk goedkoper dan Nederlandse huizen.
  • Een voordeel van Duitse woningen is dat deze doorgaans van betere kwaliteit zijn dan Nederlandse huizen.
  • Prettig is dat de Duitse cultuur lijkt op de Nederlandse cultuur. Verhuizen naar Duitsland is, zeker als het in het grensgebied is, geen grote schok voor de meeste Nederlanders.
  • De Duitse gezondheidszorg, economie en sociale voorzieningen zijn van een zeer hoog niveau.
  • Naast deze pluspunten heeft Duitsland een prachtige natuur en een ruime uitstraling.

Het kan zomaar zijn dat u overtuigd bent geraakt van de voordelen van een huis kopen in Duitsland. En zelf op zoek bent naar een comfortabele én betaalbare woning net over de grens. Mocht dat het geval zijn, neem dan contact op met een professionele en zeer ervaren makelaar als Oostmakelaardij in Emmen. Op de website van deze makelaar vindt u een groot huizenaanbod aan betaalbare, nette, zowel grotere als kleinere Duitse woningen. Het inschakelen van een makelaar is noodzakelijk om een weg te vinden in de voor Nederlanders lastige Duitse regelgeving op de woningmarkt. Maar ook om de waarde van een woning goed te betalen, te onderhandelen over de prijs en de hypotheek goed af te sluiten, is een aankoopmakelaar als Oostmakelaardij uit Emmen onmisbaar. Bezoek nu de website van deze expert op het gebied van Duitse woningen.